[Reigian Studies.] [On behalf of the baroness.]


29.3.06

Feelers sent toward a piece always hot



Talking about "Baise-Moi" and the obvious influences from "Travessa Deserts", I've gathered those recent notices about a new reading of the play.

Parar l’orella al teatre català actual

P. Caro. 20.02.2006


Lectura: Avui es clou a la SGAE el cicle de lectures dramatitzades L’Alternativa dels 70 amb el text ‘Travessa deserts’
La Coordinadora de Sales Alternatives de Catalunya (Cosaca) s’acomiada avui del cicle de lectures de repertori català contemporani L’Alternativa dels 70. Aquestes sessions dramatitzades s’han anat organitzant els passats dies 6 i 13 de febrer a la sala Mompou de la SGAE.

Per tancar aquest cicle s’ha escollit fragments d’un text de Carles Reig i Morell (Lleida, 1947), autor teatral, poeta i novel·lista, que actualment resideix als EEUU. La peça s’anomena Travessa deserts.

El repartiment d’aquesta lectura el formen Chantal Aimée, Francesc Lucchetti, Maria Jesús Lleonart, Marta Molins, Jordi Vidal i Pep Sais. La direcció va a càrrec de Lurdes Barba. La peça s’adscriu a dos adjectius ben clars: provocació i feminisme.

L’autor utilitza un llenguatge, volgudament barroc, per conduïr l’oient, en aquest cas, fins a una tribu perduda de l’Àfrica Negra. Un cop allà, l’audiència es trobarà amb un harem, un prostíbul i hotels dels baixos fons d’una platja plena de turisme. En aquesta travessa del desert, emergeixen els protagonistes masculins en busca d’una mica d’aigua existencial entre tanta sequera humana.

Amb aquesta darrera lectura es clou un cicle que ha rebut en les sessions anteriors els títols El parc d’atraccions de la sra. Karsunkel de Jaume Melendres i El somni de la mala lluna de Josep Maria Muñoz i Pujol.

* SGAE. Passeig de Colom, 6. A les 19.00 hores. Gratis.

harvested atLinkParar l'orella








At Gestor Cultural
there is this:

Dilluns, 20 de febrer: Travessa deserts (fragments)

de Carles Reig

Direcció: Lurdes Barba

Repartiment: Chantal Aimée, Francesc Lucchetti, Maria Jesús Lleonart, Marta Molins, Jordi Vidal i Pep Sais

Apunt biogràfic de Carles Reig i Morell:

Carles Reig i Morell va néixer a Lleida el 1947. Autor teatral, poeta, narrador, novel·lista i traductor, ha viscut a Anglaterra, Bèlgica, França i els Estats Units, on resideix actualment. És autor de les peces teatrals Resclum, si més no, Premi Josep Ferrer 1970 de Reus; La ingènua la violen aclaparadorament i silenciosa, Premi Joan Santamaria 1973; S’assaja amb noses (1975), Premi Ciutat de Granollers 1974; Travessa deserts (1977) i Lotus continu (1981), al costat d’un gran nombre de peces teatrals inèdites —Repatànies rescrecències, L’oli, l’ala i l’olor, Escropòfils (voyeurs) i Benaventurats nosaltres, entre d’altres. Com a narrador i novel·lista ha publicat textos que s’allunyen dels models narratius tradicionals, com ara Contraataquen (1977), Premi Josep Pla 1976; Meuques! (1979); Contagiï’l (1981) i Llimac rural (1981), sota el pseudònim de Pelagi Monjola i Remei Jonqueres d’Oriola, respectivament, i el Llibre de les veritats poixèvoles (1989). Ha traduït obres de Sean O’Casey, Alexander Gribojedov, Christopher Marlowe, etc.


Sinopsi:

Per poder començar a parlar d’aquesta obra em vull remetre a unes paraules del seu autor: «Travessa deserts fou un crit d’ajuda perquè les dones se salvessin». I perquè així sigui, Reig escriu una peça teatral (molt teatral) provocadora i feminista. Amb el seu llenguatge originalment barroc, condueix les seves «Persones amb» vers un camí que comença dins una tribu de l’Àfrica profunda, un harem ple d’odalisques i eunucs, un hotel de mala mort, prostíbuls amb polis i pervertits, un desert que desemboca en una platja plena de turistes..., fins que al final l’element masculí que hi intervé diu: «Ara..., ara començarà a deixatar-se’m l’angoixa existencial» (potser era el que es va dir l’autor en finalitzar aquest Travessa deserts!).







Here at Avui:

this notice:

Editors (SGAE) i al Teatre de Po-
nent de Granollers amb una
ronda de lectures dramatitzades
d’altres autors significatius de la
generació dels 70. Jaume Melen-
dres, dramaturg, professor i teò-
ric del teatre, presenta un text
inèdit: El parc d’atraccions de la
Sra. Karsunkel sota la batuta
d’Ana Silvestre. Per la seva
banda, Josep Maria Muñoz i
Pujol torna amb el seu malson
kafkià, El somni de la mala
lluna, dirigit per Francesc Nel·lo;
mentre que Carles Reig ho fa
amb Travessa deserts, una obra
provocadora i feminista escrita
el 1977 que es llegirà sota la di-
recció de Lurdes Barba.




we are the continuators... emptying the boxes, and more

visits since July 2008